Indvendig kældertætning mod jordfugt, ikke-trykkende og trykkende vand

Ved efterfølgende indvendig tætning anvendes et mineralsk system, der på ideel vis forbindes med undergrunden, og som ikke frastødes af fugtige undergrunde.

Tætningen påføres på en ren, bæredygtig undergrund, der er fri for skillende substanser. Murværket renses for gammelt puds, fugerne kradses ud, og løse dele fjernes. Grundingen sker med KÖSTER Polysil TG 500, der befæster undergrunden og binder eventuelle salte. Reparationer sker med KÖSTER Spærremørtel-Fix. Samlinger mellem gulve og vægge afrundes med KÖSTER Spærremørtel-Fix.

Fladetætningen sker dernæst med KÖSTER NB Tætningssvumme 1 grå. Hvis det skal gå hurtigt anvendes i stedet KÖSTER NB 1 "hurtig". De enkelte tætningslag forsegles hver med KÖSTER Polysil TG 500. Ønskes en lys overflade, kan der anvendes KÖSTER NB Tætningssvumme 2 hvid som det sidste lag.

Rørgennemføringer tætnes med KÖSTER KB-Flex 200 og spartles ud med KÖSTER KB-FIX 5.

Ved fugtskader skal kældervægge generelt pudses med KÖSTER Saneringspuds, der er ufølsomme overfor fugt (i modsætning til kalkpuds eller gipsholdigt puds). Derudover har de et defineret porevolumen og en tilstrækkelig styrke, så salte kan optages fra murværket uden at beskadige pudset. På grund af pudsets lave massefylde og udprægede hydrofobiering kan kondensvand minimeres eller helt undgåes. Pudset forbedrer indeklimaet.

Inden det egentlige lag af Saneringspudset, skal der påføres et udkast af det valgte Saneringspuds, blandet med KÖSTER SB Hæfteemulsion, for at opnå en større overflade og dermed bedre vedhæftning.

KÖSTER Saneringspuds findes i flere varianter (grå, hvid, hurtig og let). I ældre bygninger anvendes ofte KÖSTER Saneringspuds Hvid, uden yderligere behandling. KÖSTER Finpuds giver pudset en særlig glat overflade, der ofte er ønsket af optiske grunde. Der kan efter ønske males med et dampdiffusionsåbent materiale (KÖSTER Silikonemaling Hvid).

Angivelserne i produkternes brochurer er gældende.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America