Tætning af lukket tunnelkonstruktion

KÖSTER's system til tunneltætning er baseret på en kombination af negativtætning og revneoverdækkende samlingstætning, der begge kan forarbejdes flydende.Tætningssystemet kan ikke blive bagløbet af vand, som en tætning med tætningsbaner kan, og det behøver intet dræn. Dermed afledes der ikke vand til den omgivende undergrund, og grundvandsspejlet ændres ikke.

Systemet er egnet til brug i lukkede tunnelkonstruktioner. Flydende vand standses ved injektion med KÖSTER IN 1 og lækagen tætnes vedvarende elastisk ved straks efter at injicere med KÖSTER IN 2. Mindre lækager eller fladeutætheder kan standses med KÖSTER Kældertæt 2 Blitzpulver. Fladetætningen (negativtætningen) sker over hele fladen med KÖSTER NB Tætningssvumme 1 grå på den tørre, bæredygtige undergrund. Efter hærdning påføres KÖSTER CFR 1 som revneoverdækkende belægning på den tørre, tætnede undergrund. Dernæst påføres et lag sprøjtebeton. Tætningen ligger dermed inde i betonkonstruktionen.

Angivelserne i produkternes brochurer er gældende.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America