Murværksinjektion

Vertikal murværksinjektion (også kaldet fladeinjektion) er en standardiseret metode til efterfølgende tætning af murede konstruktionsdele, hvorved en opgravning ikke er nødvendig. Fra konstruktionens inderside bores huller (vandret i væg-/gulvsamlinger, i væghjørner også i vinkel). Boredybden afhænger af vægtykkelsen og kan variere fra 50 % til 90 % af tykkelsen. Der skal som minimum bores således, at borehullet krydser mindst én fuge. Boremønstret skal være kvadratisk, fladecentreret og med afstande tilpasset det aktuelle murværk. Borehullets diameter afhænger af de valgte pakninger.


Borehullerne forsynes med KÖSTER Superpakninger. I de fleste tilfælde er det nødvendigt at etablere en injektionsspærre, for eksempel med KÖSTER Injektionsbarriere, for at forhindre, at injektionsvæsken trænger ud omkring pakningerne. Ved frilagt murværk, for eksempel middelalderbygninger, kan der i stedet for etablering af en fuldstændig spærre opnåes en tilsvarende standsende virkning ved fugning med KÖSTER Reparationsmørtel NC, uden derved at ændre væsentligt på murværkets udseende.

KÖSTER Injektionsgel G4 injiceres i flere trin indtil der er opbygget et vist tryk. Pakningshullerne lukkes efterfølgedne ved spartling med KÖSTER KB-FIX 5. For en dekorativ og funktionel overflade, kan KÖSTER Injektionsbarriere efterbearbejdes med KÖSTER Saneringspuds.

Angivelserne i produkternes brochurer er gældende.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America